Kiropraktisk manipulasjonsbehandling

Kiropraktisk manipulasjonsbehandling

Kiropraktisk manipulasjonsbehandling -
kiropraktorens viktigste verktøy?

Det første du tenker på når du hører «kiropraktor» er gjerne rygg og «knekking» eller «popping». Her på Fetsund kiropraktorsenter foretrekker vi å bruke ordet «popping», da dette er en er presist beskrivelse av hva som egentlig skjer under manipulasjonsbehandlingen.

Hvorfor vi synes «popping» er et bedre ord, finner du ut av ved å lese denne litt lengre ned i denne artikkelen. 

 

«Låsningen» – hva er det egentlig?

 

Kiropraktorer har mange ulike behandlingsteknikker – «knekking» eller manipulasjonsbehandling er bare en av dem. Samtidig omtales denne behandlingsmetoden gjerne som kiropraktorens varemerke og mange med vondt i ryggen foretrekker dette som behandlingsmetode.

Kiropraktorer er eksperter på å manipulere ledd. Manipulasjonen brukes på ledd som har redusert bevegelighet og funksjon, altså et ledd som har en «låsning». Mange vil kjenne igjen dette som «kjink i nakken», «lumbago», «bekkenlåsning», «strekk» osvosv.

Låsninger kan oppleves som smerter som ofte blir vondere ved visse bevegelser og som sjeldent har en traumatisk årsak. 

Hvorfor låsninger oppstår har vi lite forståelse for, men man tror at de ofte har opphav i en eller flere kombinasjoner av følgende: 

– inaktivitet og dårlig trent muskulatur

-stress (emosjonelt og fysisk)

-ensformige bevegelser 

-overvekt

-dårlig søvn

 

Bare for å nevne noe. 

Altså, veldig sjeldent av traumatiske eller underliggende årsaker. Selv om det er skikkelig vondt.

 

 

Hvordan virker manipulasjonsbehandlingen?

 

En manipulasjonsbehandling eller «leddkorrigering» gjør at leddet «låses opp» slik at smertene reduseres og man får bedre og større bevegelsesutslag ved for eksempel en kjink i nakken. Spenningene i den omkringliggende muskulaturen slipper også opp og «strekken» kjennes bedre.

Selve manipulasjonsbehandlingen utføres presist, raskt og kontrollert og med lite kraft. Ofte kan man høre en «poppelyd» i det manipulasjonen foretas. Lyden kommer av trykkforandringer i leddvæsken inne i leddet som danner en eller flere luftbobler, derav ordet «popping» og ikke «knekking».

Selv om noen opplever lyden som ubehagelig er den helt ufarlig

 

Bruker vi manipulasjonsbehandling i kombinasjon med andre behandlingsformer?

 

Manipulasjonsbehandling er en svært effektiv metode for å behandle leddlåsninger slik at funksjonalitet, smerter og bevegelse blir bedre. 

Likevel benytter vi som regel en kombinasjon av ulike behandlingsteknikker for å oppnå best mulig resultat. 

Det kan for eksempel være activatorbehandling, Triggerpunktsmassasje , bindevevsmassasje, nålebehandling og øvelser (noe vi har og vil skrive mer om i andre seksjoner). 

Aktivering av rygg, nakke og andre ledd ved mosjon, bevegelse og trening vil alltid være viktig i kombinasjon med manipulasjonsbehandling av for eksempel korsryggsmerter. 

Hjemmeøvelser er en viktig del av behandlingen og vi muskel/funskjons tester deg og finner dermed de best tilpassede øvelsene for deg og dine vondter. 

Deretter veileder vi deg slik at du vet hvordan disse øvelsene skal utføres på en best mulig måte. 

 

Vi har lang erfaring med manipulasjonsbehandling og kombinasjonsteknikker, og gjør dette daglig på store og små pasienter. Behandling hos kiropraktor er trygg, effektiv og med få bivirkninger .

 

Ring oss på 46332766 eller bestill time via vår Online Booking dersom du ønsker en vurdering eller om du har noen spørsmål vedrørende din plage.